2 metode să faci back-up website-ului WordPress

Dacă ai un website WordPress, este important să faci backup regulat datelor tale pentru a evita pierderea informațiilor în cazul unui atac hacker sau a unei erori tehnice. În acest articol, vom explora cum să faci backup site-ului WordPress.

1. Metoda automată

Primul pas este să alegi un serviciu de backup care să îți permită să faci backup automat. Există multe opțiuni disponibile, dar unul dintre cele mai populare este Jetpack Backup. Jetpack oferă o funcție de backup automat care face backup zilnic tuturor fișierele tale, inclusiv bazei de date a site-ului tău WordPress. În plus, Jetpack îți permite să restaurezi site-ul tău la o versiune anterioară în cazul în care apare o problemă.

Dacă dorești să folosești un alt serviciu de backup, există și alte opțiuni, cum ar fi UpdraftPlus. Acest plugin WordPress gratuit îți permite să faci backup fișierelor și bazei de date a site-ului tău WordPress. UpdraftPlus oferă și o funcție de backup automat și îți permite să stochezi datele tale de backup pe o varietate de servicii cloud, cum ar fi Dropbox, Google Drive și Amazon S3.

2. Metoda manuală

O altă opțiune este să folosești cPanel pentru a face backup site-ului tău WordPress. Majoritatea furnizorilor de hosting oferă cPanel, care îți permite să faci backup manual fișierelor și bazei de date a site-ului tău WordPress. Pentru a face backup folosind cPanel, accesează secțiunea Backup din cPanel și urmează instrucțiunile.

În concluzie, există multe opțiuni disponibile pentru a face backup site-ului tău WordPress. Indiferent de opțiunea pe care o alegi, asigură-te că faci backup regulat și că stochezi datele într-un loc sigur, cum ar fi un serviciu cloud sau un disc extern. Prin luarea măsurilor de precauție adecvate, poți fi sigur că datele tale sunt în siguranță și că poți reveni la o versiune anterioară a site-ului tău în cazul unei probleme.