Atunci cand incepeti sarcina de a obtine backlink-uri de calitate si relevante pentru site-ul dumneavoastra, sunt multi factori care va pot mari sau scadea pozitia in listele motoarelor de cautare. Acest articol prezinta diferenta dintre backlink-urile bune si cele rele.

Un backlink de calitate care face trimitere spre site-ul dumneavoastra ar trebui sa fie in aceeasi categorie cu site-ul dumneavoastra si relevant continutului sau. Pagina pe care link-ul dumneavoastra va fi localizat trebuie sa fie indexat de catre Google si este de asemenea necesar ca aceasta sa aiba Domain Authority. Pagina web pe care link-ul dumneavoastra este localizat ar trebui de asemenea sa aiba cel mult 30 de link-uri de iesire spre alte site-uri. Paginile de link-uri care contin peste 30 de link-uri de iesire sunt mai putin relevante pentru motoarele de cautare. Postand link-ul dumneavoastra pe o astfel de pagina va poate afecta locul in motoarele de cautare intr-un mod negativ. Alte tehnici excelente de gasire a backlink-urilor sunt postarea de articole pe blog-uri si forumuri.

Pentru inscrierea in directoare, selectati categoria de directoare potrivita si uitati-va la cat de multe alte website-uri sunt incluse in categoria in care link-ul dumneavoastra ar fi postat. Daca reusiti sa ajungeti pe prima sau a doua pagina a listei, acest backlink va fi de calitate. De asemenea, uitati-va la Domain Authority-ul pe care il are pagina de destinatie a link-ului dumneavoastra. Daca pagina are Domain Authority bun, atunci acesta este de asemenea un backlink de calitate.

Ramaneti in categoria dumneavoastra, continutul relevant fiind foarte important pentru motoarele de cautare. Scrieti un articol de preferat relevant in continut cu site-ul dumneavoastra si introduceti articolul in directoare cu articole de inalta calitate. Blogurile sunt in mod excelent de a obtine backlink-uri unidirectionale de calitate. Blogurile de asemenea au mult trafic, care poate oferi site-ului dumneavoastra mai multa expunere. Postarea link-ului dumneavoastra pe pagini de forumuri este o alta metoda eficienta de a crea backlink-uri instantanee.

Backlink-urile de evitat ar fi cele de pe o pagina cu Domain Authority zero, mai ales daca pagina principala are Domain Authority zero. Link-urile postate in pagini web inramate (framed webpages) va vor fura traficul de asemenea. Evitati in special fermele de link-uri, paginile web care contin mai mult de 100 de link-uri spre exterior. Acest tip de pagina de link-uri este deosebit de dezaprobat de multe motoare de cautare principale. Evitati paginile web cu site-uri oglinda care contin exact acelasi continut, cu URL diferit; de asemeni, evitati paginile care folosesc redirectionari sau care ascund adresa URL(URL Cloaking). Niciodata nu postati link-ul dumneavoastra pe o pagina care contine eticheta meta “no follow” sau “no index” in codul sursa. Website-urile dinamice care contin semne de intrebare in URL ar trebui evitate intrucat nu sunt mereu indexate de catre motoarele de cautare.

Evitati sa postati link-ul dumneavostra pe o pagina care se deschide foarte lent sau care contine in mare parte reclame si bannere flash. Incercati sa nu faceti rost sau sa cumparati in numar mare backlink-uri intr-un timp scurt, acestea at trebui accumulate in mod gradual. De asemenea, evitati paginile web si directoarele care isi listeaza rezultatele in ordine alfabetica, intrucat bazele lor de date maresc riscul de a va fi mutat link-ul pe o pagina mai putin relevanta, cu un Domain Authority mai mic. Backlink-urile de calitate sunt unul din cei mai importanti factori ai procesului de obtinere a unui loc cat mai bun in motoarele de cautare.