Motorul de cautare Google are un impact mare in lume, dar si in Romania. Pentru optimizarea in Google, continutul ar fi baza, dar oamenii uita de el. Un articol bun atrage oameni, dar si like-uri, share-uri sau backlink-uri. E important sa scrii ceva de calitate! Desi iti va lua mai mult timp, un articol bine documentat te va ajuta sa te faci remarcat.

Pe langa articol este important sa facem si o cautare prin cuvintele cheie, sa observam ce se cauta si despre ce sa scriem. Lipsa de inspiratie nu ar trebui luata in considerare, web-ul este asa de mare, poti mereu sa te inspiri din alte website-uri pentru ca nu ducem lipsa de informatii.

Dupa ce stabilim titlul cat mai apropiat de ceva ce se cauta, sa ne asiguram ca el apare cel putin odata prin continutul articolului. Cand am terminat cu acesti mici pasi urmeaza distribuirea prin retelele de socializare, am observat ca ele joaca un rol important mai ales cand e vorba de indexare, dar sunt si un factor seo.

Important ar fi sa avem sitemap-ul trimis catre Webmaster Tools, tot din punctul de vedere al indexarii.

Cu acesti mici pasi puteti optimiza pentru Google orice pagina, mai mult va dura sa creezi articolul decat sa il promovezi.