Am fost obligat să public acest articol după ce am văzut mai mulți specialiști SEO scriu cu referire la meta tag-uri ca fiind învechite. Meta tag-urile nu sunt depasite.Va spun, meta tag-urile sunt utilizate de către toate motoarele de căutare majore și sunt foarte mult în uz și extrem de important pentru ranking-ul intr-un motor de căutare. Dacă aveți nevoie de o dovada a cat de importante sunt meta tag-urile, încercați să eliminați meta tag-urile si uitati-va la ceea ce se întâmplă cu pozitionarea in motoarele de cautare. Site-ul dvs. va cădea la adâncimi de web nevizitat. Meta tag-urile sunt adesea trecute cu vederea dar sunt un factor care poate îmbunătăți ranking-ul oricarui site web.

Meta tag-ul title este unul dintre cele mai importanti factori care se iau în considerare. Aceasta deoarece acesta este primul tag pe care spiderii motorelor de cautare il citesc si acorda o foarte mare importanta cuvintelor cheie gasite aici. Totodata tag-ul title este folosit ca titlu al listarii in motoarele de cautare. Continutul acestui tag va apare deasemenea in coltul din stanga a barei browser-ului. Optimizarea corecta a tag-ului title este esentiala si va duce la cresterea ranking-ului in motoarele de cautare.
Meta tag-ul title trebuie sa contina cel putin unul sau mai multe cuvinte cheie pentru a fi relevant pentru pagina.

Spiderii motoarelor de cautare citesc apoi meta tag-ul description. De cele mai multe ori, acesta este folosit pentru
descrierea site-ului web in motoarele de cautare. Si acest meta tag ar trebui sa contina cateva cuvinte cheie.
Meta tag-ul keywords este de asemenea vital pentru rank-ul in motoarele de cautare deoarece da acestora mostre relevante pentru continutul paginii web.
Alte meta tag-uri sunt robots, resource, author, copyright etc. Aceste meta tag-uri nu sunt la fel de importante ca si meta tag-ul titlul, descrierea și keywords, cu toate acestea ar trebui să fie incluse, dacă este posibil. Pentru a atinge rank bun in motoarle de cautare, optimizati meta tag-urile.
Optimizarea onpage adecvata va imbunatati foarte mult plasarea dumneavoastra in motoarele de cautare.