De ce este necesară optimizarea pentru dispozitive mobile a unui site WordPress?

Site-urile au devenit în prezent cea mai bună soluție de prezentare a afacerilor, fie că vorbim despre site-uri de prezentare, bloguri sau magazine online. Pentru ca informația să ajungă cât mai bine la utilizator , este necesar ca tema integrată a site-ului să funcționeze corect, adică să fie optimizată pentru dispozitive mobile. În caz contrar, utilizatorul părăsește site-ul, ceea ce înseamnă o experiență neplăcută pentru acesta, un bounce rate mare pentru tine și un semn de întrebare pentru motorul de căutare.

De ce se insistă atât de mult pe user experience în optimizare pentru dispozitive mobile?

Dacă privim puțin în trecut, în vremea în care site-urile abia apărea timid în mediul online, vom vedea că acestea nu beneficiau de atât de multe module și optimizări. Firește, pe atunci nu existau atât de multe device-uri de pe care să fie urmărite aceste site-uri, deoarece în general computerele erau singurele variante de vizualizare. În prezent însă, un site WordPress trebuie obligatoriu să fie optimizat pentru dispozitive mobile, pentru a îmbunătăți astfel experiența utilizatorului cu site-ul tău.

Ce înseamnă optimizare site WordPress pentru dispozitive mobile?

Optimizarea unui site WordPress pentru dispozitive mobile face referire la utilizarea fără probleme a acestuia, la vizualizare și comportare, dar și la funcționalitățile interne (plăți, date personale, etc.). Spre exemplu, este nevoie în prezent ca tot ceea ce înseamnă conținutul unui site WordPress să aibă o variantă dedicată, similară cu cea de pe desktop, dar care să poată fi afișată pe smartphone sau tabletă. Este nevoie ca scrisul să se vadă bine, ca imaginile să fie de o calitate foarte bună și să se vadă corect, astfel încât ideea de a mări imaginea pentru a vedea, trebuie să dispară complet.

Într-o lume în care folosim dispozitivele mobile foarte des, practic în majoritatea timpului, este lesne de înțeles de ce trebuie să facilităm accesul la informație. Nivelul achizițiilor online ne arată o creștere semnificativă a acestora mai ales de pe dispozitive mobile, iar orarul nu este unul dedicat. Practic, acest lucru se traduce prin ideea că utilizând dispozitivele mobile în mașină, în metrou, în birou, acasă și oriunde, este normal să și comandăm fără a fi restricționați de un orar anume.

Optimizarea site-ului la nivel de funcționalități

Pentru ca un site să răspundă rapid nevoilor utilizatorilor, el trebuie să ofere o viteză foarte bună de încărcare. Spre exemplu, un utilizator așteaptă în medie 3 secunde ca un site să se încarce, după care iese din site, tocmai din motivul acesta. Este nevoie de optimizare și din acest punct de vedere, tocmai pentru ca site-ul să răspundă cu ușurință prin încărcarea rapidă a paginilor, prin încărcarea facilă a imaginilor, dar și a conținutului video sau text.

Din acest motiv este nevoie ca temele și implicit conținutul site-ului să fie mobile responsive, pentru a veni în întâmpinarea utilizatorilor cu soluții practice care să ajute la navigarea facilă. Echipa noastră de specialiști vă stă la dispoziție cu servicii de optimizare site WordPress și personalizare astfel încât rezultatul final să vă aducă beneficiile dorite, împreună cu un nou design responsive, adaptat nevoilor clientului.