Optimizarea meta tag-urilor

Acest articol a fost publicat după ce am văzut mai mulți specialiști SEO scriu cu referire la meta tag-uri ca fiind învechite. Meta tag-urile nu sunt depășite. Vă spunem, meta tag-urile sunt utilizate de către toate motoarele de căutare majore și sunt foarte în uz și extrem de importante pentru ranking-ul într-un motor de căutare. Dacă aveți nevoie de o dovadă a cât de importante sunt meta tag-urile, încercați să eliminați meta tag-urile și uitați-vă la ceea ce se întâmplă cu poziționarea în motoarele de căutare. Site-ul tău va cădea în clasamentul paginilor de căutare la nivelul celor nevizitate. Meta tag-urile sunt adesea trecute cu vederea dar sunt un factor care poate îmbunătăți ranking-ul oricărui site web.

Meta tag-ul TITLE este unul dintre cele mai importanți factori care se iau în considerare. Aceasta deoarece acesta este primul tag pe care spiderii motorelor de căutare îl citesc și acordă o foarte mare importantă cuvintelor cheie găsite aici. Totodată tag-ul title este folosit ca titlu al listării în motoarele de căutare. Conținutul acestui tag va apare deasemenea în colțul din stânga a barei browser-ului. Optimizarea corectă a tag-ului title este esențială și va duce la creșterea ranking-ului în motoarele de căutare.
Meta tag-ul title trebuie să conțină cel puțin unul sau mai multe cuvinte cheie pentru a fi relevant pentru pagină.

Spiderii motoarelor de căutare citesc apoi meta tag-ul DESCRIPTION. De cele mai multe ori, acesta este folosit pentru descrierea site-ului web în motoarele de căutare. Și acest meta tag ar trebui să conțină câteva cuvinte cheie.
Meta tag-ul keywords este de asemenea vital pentru rank-ul în motoarele de căutare deoarece da acestora mostre relevante pentru conținutul paginii web.
Alte meta tag-uri sunt robots, resource, author, copyright etc. Aceste meta tag-uri nu sunt la fel de importante ca și meta tag-ul titlul, descrierea și keywords, cu toate acestea ar trebui să fie incluse, dacă este posibil. Pentru a atinge un rank bun în motoarele de căutare, optimizați meta tag-urile.
Optimizarea on-page adecvată va îmbunătăți foarte mult plasarea website-ului tău în motoarele de căutare.