Primii pași spre optimizare

Iată primii pași propuși de noi pentru a optimiza un site nou. Dacă ai posibilitatea, îți recomand să analizezi piața înainte de a decide sa începi o campanie SEO (search engine optimization) / SEM (search engine marketing) sau poți solicita o analiză SEO gratuită completând formularul de contact.

În primul pas, nu neapărat de optimizare, dar foarte util dacă vrei să ai tot conținutul indexat rapid, trebuie să te asiguri că faci legătura între site și Search Console din Google si Bing, apoi să trimiți sitemap-ul în ambele. Cât timp articolele sunt de calitate, ele vor fi indexate într-un interval scurt de timp.

De multe ori un articol de calitate, sau un articol ce atrage atenția o sa aducă automat backlink-uri de la vizitatorii ce sunt interesați de subiect.

Pasul următor este abordarea social media: pagina Facebook, Twitter, Pinterest, etc. Nu o să fie de ajuns doar postarea de link-uri, statisticile arată că e bine să te implici personal. Poți acorda câteva ore să răspunzi la mesaje atunci când e nevoie, nu uita că cel ce te întreabă în legătura cu produsul tău poate fi un potențial client care mai are nevoie doar de câteva răspunsuri.

E bine să atragi cât mai mult trafic, să nu depinzi doar de motoarele de căutare.

Deși nu a apărut încă Author Rank-ul, ar fi recomandat din timp sa te apuci sa-ți faci legătura de autor (authorship) intre contul de Google+ și pagina de la website. O să atragi mai mult trafic pentru că în rezultate o să iți apară poza de profil, așa capeți mai multa credibilitate și e posibil să obții poziții mai bune în anumite căutări.